Stichting vrienden Hertenkamp het groene Hart

Postadres: Vijzelstraat 61, 1601NJ in Enkhuizen
Fiscaalnummer: 8565.67.954
Email adres: Campingdevest@gmail.com
Telefoonnummer: 0634002609

Wij van stichting vrienden Hertenkamp het groene Hart hebben vorig jaar (2019) het stokje overgenomen van de voormalige bestuurders. Met trots kunnen wij dan ook zeggen dat Virgil Limon de nieuwe voorzitter is geworden en dat Dave Visser het stokje heeft overgenomen van de Penningmeester. Wij hopen in 2020/2021 ons bestuur verder aan te vullen.

Stichting vrienden het  Hertenkamp het groene Hart heeft 3 hoofddoelen :

Stichting vrienden het  Hertenkamp het groene Hart heeft 3 hoofddoelen

De maatschappelijke camping de Vest

Een camping die gerunt wordt door clienten met een afstand tot de arbeidsmarkt/ verstandelijke bepering. De clienten leren en kunnen hier omgaan met de verschillende klanten die de camping bezoeken. En doen werkzaamheden op en rond de camping denkend aan grasmaaien, schoonmaken, klanten ontvangen, klanten naar hun plek brengen etc.

De Heemtuin

De Heemtuin is een biologische tuin die bijgehouden wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of clienten met een verstandelijke beperking. De heemtuin is voor alle bezoekers gratis te bezichtigen en wordt gebruikt door basisischolen uit Enkhuizen voor educatieve doeleinden op het gebied van natuur, dieren en insecten.

Het Hertenkamp

Het Hertenkamp is een kinderboerdeij in Enkhuizen die gerunt wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of clienten met een verstandelijke beperking. Ze verzorgen hier de dieren, houden het terrein schoon en netjes. En nog veel meer taken rond om de kinderboerderij. Het Hertenkamp is door iedereen gratis te bezoeken en is een icoon in de binnenstad van Enkhuizen.

Alle drie de de onderdelen bevinden zich in de binnestad van Enkhuizen tegen de vestingsmuur aan. Vandaar ook de naam van de Camping.

2019

Het bestuur heeft het stokje overgenomen in 2019, maar is nog niet actief bezig geweest met het werven van gelden voor Stichting Vrienden. Wel zijn er al verschillende partijen/mensen geweest die vele uren hebben ingezet voor stichting vrienden om zo alles zo mooi te krijgen als het nu is.
Het bestuur heeft ook besloten om alle bestuurlijke taken kosteloos uit te voeren en zal dan ook geen vergoeding krijgen voor zijn of haar taken.

Ondanks dat we geen geld geworven hadden in 2019 hebben we wel besloten om 450,- euro over te
maken naar het Hertenkamp voor een nieuw kippenhok.

Stand van zaken: (09-2020)

Op het moment van schrijven zijn er verschillende gesprekken geweest omtrent het adopteren van de Lama’s die wonen op het Hertenkamp. De Lama’s zijn helaas te duur voor het Hertenkamp om deze aan te kunnen houden.
De SP (lokaal bestuur) heeft aan ons gevraagd of wij bereid zijn om samen met mogelijke vrienden van de stichting (bedrijven uit enkhuizen) de Lama’s te adopteren zodat ze in Enkhuizen kunnen blijven. Een volgend gesprek zal plaats vinden in het najaar en kunnen er hopelijk cocrete stappen genomen worden.

wij hebben in de maand juli verschillende balken en planken hout gekregen om op de camping een kruidentuin te maken. Zodat de bezoekers van de camping hier verse munttee, basilicum en nog vele ander pruducten kunnen plukken en gebruiken bij hun verblijf op de camping. Wij zijn nu nog op zoek naar een mogelijke handige timmerman die samen met de clienten deze kruidentuin kan maken. Tevens zoeken wijk nog sponsoren voor de verschillende zaden voor in de kruidentuin.

bekijk hier het jaarverslag.